آیین افتتاح اولین مرکز جامعMS استان و دومین مرکز بزرگ جامعMS کشور

شنبه ۲۶ اسفندماه، همزمان با ولادت های خجسته امام جواد (ع) و حضرت علی اصغر(ع)، آیین افتتاح بزرگترین مرکز جامع MSاستان اصفهان با حضور رییس دانشگاه، معاون توسعه مدیریت و منابع، رییس و مدیر مرکز آموزشی درمانی آیت ا... کاشانی برگزار شد. در ابتدای این مراسم که جمعی از خیرین و اساتید گروه نورولوژی مرکز نیز حضور داشتند، دکتر رستگار رییس مرکز آموزشی درمانی آیت ا... کاشانی طی سخنانی بخش MSو گروه نورولوژی این مرکز را یکی از فعالترین گروه ها بیان نمود که روزانه بطور متوسط به ۳۰ بیمار MSارایه خدمت می نمایند. وی افزود: تا کنون بخش MSاین مرکز در یک اتاق با ۶ تخت فعال ارایه خدمت می نمود که با مراجعات زیاد بیماران MSو انتقال آنها به بخش های مختلف با مشکلات بسیار زیادی روبرو بودیم، اما با بهسازی و تجهیز بخش جدید MSبعنوان بزرگترین مرکز جامع MSاستان اصفهان، این مشکلات برطرف خواهد شد. دکتر رستگار تصریح کرد: این بخش جدید دارای ۲۱ تخت فعال با تمام امکانات جدید و به روز، با هزینه ای بالغ بر ۵ میلیارد ریال از طرف خیرین محترم سلامت و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان طی ۸۵ روزکاری بهسازی، تجهیز و آماده خدمت رسانی به بیماران MSگردیده است. رییس مرکز اظهار نمود: مرکز آموزشی درمانی آیت ا... کاشانی بزرگترین مرکز تروما در استان است که شامل بزرگترین مرکز جامع MS، صرع و ارتوپدی نیز می باشد. دکتر رستگار در پایان سخنان خود عنوان کرد: تاکنون ۸۰۰۰ بیمار ثبت شده MS در استان اصفهان داریم که ممکن است حتی بیش از ۱۰۰۰۰ نفر بیمار MSوجود داشته باشد. خانم دکتر چنگیز رییس دانشگاه نیز ضمن تبریک ایام پربرکت ماه رجب، و تقدیر و تشکر از عوامل دست اندرکار این پروژه، به ارایه پیشنهاداتی در خصوص ساختار فیزیکی فراهم شده، نظام مند کردن خدمات و بنیانگذاری سنت ها و رویه های درست پرداخت. وی گفت: در این بخش بعنوان مرکز جامع MS، فرآیندها و ساختار باید نظام مند و حمایت ها هم باید همه جانبه باشد چراکه بیماران MSو خانواده های آنها بدلیل بیماری پیش رونده و طول درمان بلند مدتی که دارند، نیاز به مواظبت و مراقبت های جسمی، روحی روانی، اجتماعی و اقتصادی دارند و مراقبت های ما باید به شکل مراقبت های توانمندساز ارایه شوند. رییس دانشگاه تصریح کرد: ما باید طبق یک پروتکل، تکلیف و نقش تک تک افراد از خیرین محترم تا همکاران تیم سلامت شامل گروه روانپزشکی، روانشناسی، توانبخشی، رفاه اجتماعی و .... مشخص و تعیین شده باشد تا بتوانیم یک مرکز نمونه مراقبت های همه جانبه از بیماران MSرا داشته باشیم. دکتر چنگیز با بیان هزینه های بالای داروها و درمانهای پزشکی بیماران MS، گفت: از اساتید و پزشکان محترم انتظار داریم که خودشان نسبت به منطقی کردن درمان بر اساس اولویت ها و سوق دادن هزینه ها برای بیماران نیازمندتر و امید بیشتر به اثربخشی درمان ها، قدم بردارند. وی همچنین به نگاه انسان گرایانه به بیماران MSاشاره نمود و افزود: این بیماران به واسطه ناتوانی هایی که دارند، کوچکترین کارها برایشان تبدیل به معضل می شود، به همین دلیل بعد توانبخشی و حمایت های همه جانبه از آنها با رویکرد بین حرفه ای باید در نظر گرفته شود. سپس دکتر اشتری مدیرگروه بخش نورولوژی مرکز نیز طی سخنانی افتتاح این بخش را جزو یکی از اهداف بلندمدت خود عنوان نمود که سالها در پی شکل گیری آن بوده است. وی افزود: این بخش، بخشی است که جزء باقیات الصالحات برای تمامی کسانی که درگیر این پروژه بوده اند، باقی می ماند، چراکه بیماران MS، اکثرا جوان و نیاز به حمایت های فراوان دارند و در سنی مبتلا به این بیماری و ناتوانی شده اند که هیچکاری از دستشان برنمی آید و تمامی تصمیمات زندگیشان نیز تحت شعاع قرار گرفته است. دکتر اشتری با تاکید بر حمایت همه جانبه از بیماران MSتصریح کرد: خیلی از بیماران MSبدلیل ناتوانی که پیدا می کنند ممکن است از کار بیکار و همچنین درگیر مشکلات اقتصادی شوند و هر چقدر که ما بتوانیم استرس را از بیماران MSکم کنیم، ناتوانی جسمی آنها نیز کمتر خواهد شد. مدیرگروه بخش نورولوژی مرکز اعلام نمود: از اول مهرماه تا اسفندماه سال جاری، ۱۷۵۰ بیمار MSدر بخش های مختلف مرکز بستری و خدمات درمانی دریافت نموده اند و همچنین ۹۵ نفر نیز با تشخیص نوع دبیک بستری شده اند. وی افزود: طی این ۶ ماه در همین ۲ اتاق کوچک بخش MS، علاوه بر سرویس دهی به ۱۰۴۷ بیمار MS، مطالعات تحقیقاتی نشنال و اینتر نشنال هم گام با بیمارستان سینا تهران، انجام گرفته است. در پایان رییس دانشگاه به همراه دیگر مسئولین ضمن افتتاح مرکز جامع MS، از بخش های مختلف آن بازدید نمود.